POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

India - zlatý trojuholník

Chrám v Indií Chrám v Indií India - zlatý trojuholník Chrám v Indií Chrám v Indií Pohľad na chrám Tádž Mahal Ženy v Indii Chrám Laxminarayan Temple v Delhi Mesto Fatehpur Sikri Chrám Tádž Mahal Pevnosť v Ágra Magický Rajasthan- pevnosť Amber Stretnutie detí a rodičov Indické slony Chrám v Indií Chrám v Indií Pamiatky a architektúra muž s kobrou Chrám v Indií Pohľad na mesto Starý muž námestie plné ľudí
Destinácia: India
Kód zájazdu: 1337118
Cena od: 2 298,80 €
Príplatky od: 60 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

29.12.2024 8 dní First Minute 2 298,80 € +60 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8 - dňový letecký zájazd.

Úvod:
Paláce miestnych  Maharádžov a Maharání, jeden z ôsmich divov sveta a symbol veľkej lásky Tádž Mahal, najznámejšie indické gháty, miestne legendy, ženy v pestrofarebných sárí. To všetko je India a jej najznámejšie miesta, ktoré objavíte za pár dní.

Program:

1. deň:
Z Viedne odletíme do najľudnatejšej krajiny na svete, do spirituálnej Indie.

2. deň:
Po prílete do mesta Díllí sa stretneme na letisku s miestnym sprievodcom, ktorý nás privíta tradičným rituálom Mouli. Mouli je červená niť, ktorá sa používa pri posvätných rituáloch po celej krajine. Viaže sa na ruku a má za úlohu človeka ochrániť. Už hneď po prílete na nás dýchne posvätnosť tejto krajiny. Presunieme sa do hotela, oddýchneme si a popoludní sa vydáme na cestu 800 ročnej histórie mesta, ktoré sa z jednoduchej základne stalo modernou metropolou, hlavným kultúrnym a politickým centrom. Zatiaľ čo staré Dillí odhaľuje staré kúzlo a rozpráva prípehy o histórii, Nové Dillí predstavuje obraz modernej Indie. Prejdeme okolo cisárskych stavieb, ktoré postavili Briti, pozrieme si rezidenciu Rashtrapati Bahan, ktorá je oficiálnym sídlom prezidenta a jednou z najväčších stavieb svojho druhu na svete, zastavíme sa pri India Gate, 42 m vysokom vojnovom pamätníku, nevynecháme budovu parlamentu, uchváti nás 72 m vysoký Qutub Minar s vedľa stojacou mešitou Quwwat-ul-Islam, pozrieme si chrám Swaminarayan, ktorý je ukážkou bohatého kultúrneho dedičstva a starodávnej architektúry. Pri západe slnka zažijeme Sahaj Anand Water show, v ktorej sa zoznámime s mnohými výjavmi z histórie.

3. deň:
Ráno sa vydáme na cestu do ružového mesta Džajpúr. Romantika tohto mesta sa nestratila ani počas mnohých storočí. Jeho história a kultúrne dedičstvo presahujú čas a udržiavajú pod kontrolou predstavivosť ľudí od chvíle, ako prekročia brány mesta. Od pevnosti Amber na kopci až po rozľahlý a honostný Mestský palác, ktorý stále používa kráľovská rodina, je dedičstvo Džajpúru vtlačené do všetkých aspektov tohto mesta. Jeho ružové domy v opevnenom starom meste až po námestia s množstvom obchodíkov sú rajom. 

4. deň:
Pre odvážlivcov ponúkame možnosť začať deň zážitkovým letom v balóne, počas ktorého uvidíme zobúdzajúce sa mesto (fakultatívne). Čakajú nás najobľúbenejšej pamiatky mesta - pevnosť Amber (sídlo radžastanských maharádžov), známa svojimi medovo sfarbenými palácmi, situovanými na vrchoch Aravalli, kam sa dostaneme na slonoch alebo na džípoch, čo bude nezabudnuteľný zážitok. Pozrieme si Zrkadlovú sieň a Sieň radosti. Pevnosť má veľké množstvo pavilónov a skrytých chodieb. Počas návštevy budeme počuť príbehy o miestnych panovníkoch, ich početných manželkách. Veľmi silný dojem v nás zanechá i známa stavba Hawa Mahal „palác vetrov“, ktorý  bol sídlom džajpúrskych maharání (prehliadka zvonku). Mestský palác je zasa kombináciou viacerých architektonických štýlov, s množstvom pavilónov. Nevynecháme ani Kráľovské astronomické observatórium, ktoré je pre svoju jedinečnosť, zapísané na zozname UNESCO.

5. deň:
Cestou do mesta Agra sa zastavíme v sídelnom meste mughalských cisárov, vo Fatehpur Sikri, ktoré postavil cisár Akbar. V minulosti bolo hlavným mestom. V mori budov z červeného pieskovca nájdeme nedotknutú hrobku svätca z bieleho mramoru. Budovy a nádvoria sú nádherným príkladom indo-islamského umenia. Prichádzame do mesta Agra. Kedysi cisárske hlavné mesto mughalskej ríše, je domovom niektorých príkladov tradičnej architektúry. Chrám Tádž Mahal, skvost architektúry, jeden z ôsmich divov sveta, nechal z bieleho mramoru postaviť sultán Šahdžahán pre svoju milovanú manželku Mumtáz Mahal. Stavba trvala 22 rokov a do dnešných čias je symbolom veľkej lásky.

6. deň:
Pevnosť Agra bola v minulosti hlavným a nervovým centrom celej Mughalskej ríše. Súčastná štruktúra odráža kombináciu štýlov viacerých cisárov. Práve tu pochopíme význam estetiky a jednotlivých architektonických štýlov v indickej kultúre. Po prehliadke sa vydáme na cestu do Dillí.

7. deň:
Jama Masjid, jedna z najväčších mešít v Indii, sa týči hlavou a ramenami nad všetkým tým mestským chaosom okolo nej. Je pokojnou oázou uprostred rušného trhu. Naskočíme na jazzovú rikšu a vydáme sa do rušnej oblasti Chandni Chowk, ktorá pripomína bohatstvo Mughalov z minulosti. Dostaneme sa na trh s korením v Starom Díllí. Navštívime pevnosť, ktorá bola kedysi srdcom Mughalske ríše, dnes je pripomienkou slávy a žiaľ i krvavých dejín. Rajghat je pamätník venovNý Maháthmovi Gándhímu a nachádza sa na brehu rieky Jamuna. Je to plošina z čierneho mramoru, kde sa konali posledné obrady, venované tomuto velikánovi, po jeho zavraždení. Pozrieme sa i do jeho múzea Gandhi Smriti. Veľkolepým výtvorom iránskych architektov je Humayunova hrobka. Je celá z červeného pieskovca, esteticky zdobená bielym a čiernym mramorom. 

8. deň:
Všetko pekné sa raz skončí a tak sa končí i naše indické dobrodružstvo. Pred nami je transfer na letisko a odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotely.

Stravovanie:
Raňajky. 

Poznámka:
Počas sviatkov môžu byť niektoré múzeá, pamiatky zatvorené. Slony pri pevnosti Amber nie sú počas niektorých miestnych sviatkov dostupné.

Doprava:
Letecká z Viedne s prestupom.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane servisných a palivových poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 6 x ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami. Vstupy do pamiatok a výlety podľa programu. Jazdu na slonoch (podľa dostupnosti) alebo džípoch (pevnosť Amber). Jazdu na rikši. Silvestrovský večer. Sprievodcu CK a miestneho sprievodcu.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupné vízum. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Fakultatívne aktivity - let balónom nad Džajpúrom. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 40 EUR osoba (vyzbiera sprievodca na mieste).