POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Plavby pre cyklistov - Sun & Bike Opatija

Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1056198
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Plavby
Cyklistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

parkovisko

Ak chcete spoznať najkrajšie zákutia členitého a mnohotvárneho pobrežia  Jadranu, plavba loďou je tá najsprávnejšia voľba. Objavovanie nových miest s prekvapujúcou pestrosťou prírody a krajiny, bezprostredný kontakt s morom a jeho zákutiami, intenzívnejšie zážitky, romantika námorníckeho života, to všetko zažijete počas týždňovej plavby.

Lode kategórie A majú kapacitu 22 až 32 osôb, ubytovanie je v 2-lôžkových kajutách so sprchou a WC, strava sa podáva v lodnom salóne, veľká paluba s ležadlami je výborným miestom na opaľovanie a oddych. Počas plavby 3 – 4 hodiny denne sa dostanete každý deň na iné miesto, do inej zátoky, na odľahlé pláže, kde si môžete vychutnať slnenie či kúpanie v krištáľovo čistom mori. Večer loď zakotví v prístave – to je príležitosť na spoznanie mestečiek a prístavov na ostrovoch aj na pevnine – ich zaujímavostí, pamiatok, ale aj zábavy a nočného života. 

PRE CYKLISTOV
Kombinácia plavby s cyklistickým programom s profesionálnym miestnym sprievodcom vám umožní spoznať nielen pobrežie a pláže, ale aj vnútrozemie ostrovov a krásu krajiny a prírody do detailov. Vylodíte sa v prístave, preskúmate zákutia ostrova na bicykli, vaša loď vás zatiaľ čaká na opačnej strane ostrova, aby Vás preplavila na ďalší ostrov s výzvou do ďalšej etapy cyklistického dobrodružstva.

VYBAVENIE
lode kategórie A pre 22 až 32 osôb, lodný salón s klimatizáciou, paluba na opaľovanie, parkovanie auta za poplatok

UBYTOVANIE
2-lôžkové kajuty so sprchou a WC v podpalubí alebo na palube, lôžka sú väčšinou nad sebou, prístelka na vyžiadanie.

STRAVOVANIE
polpenzia – raňajky rozšírené kontinentálne, obed 3-chodové menu. Možnosť doobjednať večere pri minimálnom počte 10 osôb

 

SUN & BIKE Opatija program:

1.    deň: príchod do Opatije, nalodenie okolo 12:00, plavba smerom na ostrov Krk, po obede zastávka na kúpanie v zátoke cestou do hlavného mesta ostrova – Krk. Cyklotrasa do mesta Punat a späť, 16 km, obtiažnosť 1. Večer je dostatok času na spoznávanie starobylého mesta Krk, nocľah v Krku.

2.    deň: ostrov Krk, Krk-Vrbnik-Punat (Krk), 23 km, obtiažnosť. Po raňajkách cyklotrasa do unikátnej dedinky Vrbnik v severnej časti ostrova . Mestečko na 50 m vysokej skale je známe vínami Zlahtina. Prestávka na obed a kúpanie, popoludní návrat do mesta Krk, večera a nocľah na lodi v prístave Krk.

3.     deň: ostrov Rab,  ráno plavba k ostrovu Rab, cyklotrasa v okolí mesta Rab, 13 km, obtiažnosť 2. Po obede na lodi čas na kúpanie alebo poznávanie historických  pamiatok a vychutnávanie typickej atmosféry mesta Rab. Doporučujeme prechádzku cez lesopark Komrčar, alebo výstup na vrch Kamenjak, odkiaľ môžete obdivovať jeden z najkrajších západov slnka s panorámou rabu a okolitých ostrovov. Nocľah v Rabe.

4.    deň: ostrov Pag, po raňajkách a  plavbe na ostrov Pag cyklotrasa Tovarnele-Novalja, 22 km. Z Novalje plavba na ostrov Mola ttalebo Ilovik, obed na lodi, popoludní prechádzky alebo kúpanie v malej romantickej dedinke, nocľah.

5.    deň: ostrov Molat a Lošinj. Po rannej cyklotúra Molat – Zapuntel, 9 km, plavba na ostrov  Lošinj, počas plavby prestávka na obed a kúpanie. Po príchode popoludňajšia okružná cyklotrasa mestečkom Mali Lošinj a Veli Lošinj s prestávkou na kávu, zmrzlinu alebo kúpanie. Nocľah v prístave  Mali Lošinj s množstvom kaviarničiek a typických domov s maľovanými farebnými fasádami.

6.    deň: ostrov Lošinj a Cres, cyklotrasa Mali Lošinj-Osor, 24 km, obtiažnosť 2. Po raňajkách jazda panoramatickou trasou cez píniový a vavrínový lesík do Nerezine a odtiaľ na ostrov Cres do mesta Osor. Prechádzka starým mestom s množstvom sôch a architektonicky zaujímavých stavieb.  Plavba do mesta Cres so zastávkou na obed a kúpanie. Večer a nocľah v Crese.

7.    deň: Cres, Opatija. Ranný cyklistický okruh mestečkom Cres s možnosťou návštevy Františkánskeho kláštora a múzea sakrálneho umenia, prestávka na občerstvenie alebo kúpanie. Počas plavby z Cresu na pevninu obed na lodi, zastávka v Lovrani na malú prechádzku známou promenádou Františka Jozefa do Opatije. Voľný večer v Opatiji s možnosťou spoznať toto čarovné kúpeľné mesto, ktoré je kolískou cestovného ruchu na Jadrane, možnosť prechádzok v zelených parkoch alebo po 12 km dlhej promenáde s množstvom reštaurácií a kaviarní. Nocľah v Opatiji

8.  deň – raňajky, vylodenie.

 

V prípade priaznivého počasia a podľa možností časového harmonogramu  zastávky na kúpanie v zátokách počas plavby na nasledujúci ostrov, pred odchodom alebo po príchode na ďalší ostrov.

Cyklistické trasy sú informatívne,  prispôsobujú sa momentálnym meteorologickým podmienkam a zloženiu a zdatnosti cyklistov v skupine.

Kapitán lode môže zmeniť trasu plavby podľa vývoja počasia.