POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Ľvov

Destinácia: Ukrajina, Mykolajivská oblasť, Ľvov
Kód zájazdu: 1090946
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Predstavuje sa vám mesto kostolných veží, škridlovej strechy a tehlových komínov. Eleganciu tohto miesta s historickým nádychom dopĺňa už len výborná kuchyňa. Aj také je mesto Ľvov - najkrajšie mesto Ukrajiny.

1.deň

V nočných hodinách odchod z Prešova. Príchod do Ľvova (UNESCO) v ranných hodinách (možný časový prestoj na hranici). Prehliadka Starého mesta Ľvov: Námestie Rynek – srdce mesta Ľvov (UNESCO), Lekáreň – múzeum je v nepretržitej prevádzke viac ako 250 rokov, Arménska katedrála so súsošiami svätcov. Latinská katedrála, ktorú stavali takmer 100 rokov nesie znaky gotiky, renesancie a baroka. Kaplnka Bojimiv, považovaná za Sixtínsku kaplnku východnej Európy o čom svedčí aj jej freskálna výzdoba. Prejdeme po Virmenskej ulici, ktorá bola srdcom starej arménskej štvrti. Za návštevu stojí aj Kamenica Korniakta s Talianskym nádvorím a Radnica – Ratuša. Ubytovanie. Voľný program. Vo večerných hodinách návšteva operného predstavenia. Návrat na ubytovanie, nocľah.

2.deň

Raňajky. Exkurzia "Ľvov z rakúskej éry": Ľvovská národná univerzita je v eklektickom slohu, palác grófov Potockých predstavuje francúzsku neorenesanciu. V strede Prospekta slobody, najkrajšej a najväčšej ulici mesta, stojí bronzová socha Tarasa Ševčenka, symbolu ukrajinskej nezávislosti, ktorá nahradila symbol presne opačný - sochu Lenina. Pozriete si historickú budovu Národného divadla. V poobedňajších hodinách pokračovanie po trase na Slovensko.

Cena obsahuje:

doprava autobusom
1x ubytovanie s raňajkami
služby sprievodcu CK

Nepovinný príplatok:

komplexné cestovné poistenie 2 € / osoba / deň
1 x vstupenka na operné predstavenie cca 12 €
vstupy do pamiatok a múzeí

CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 40 účastníkov.

Ľvov