POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Island

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1121616
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky.

Program:
1.Deň ODLET Z VIEDNE, POLOOSTROV REYKJANES                                                            
- odlet do Reykjaviku priamym letom, nasledne po prilete:  výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, následne presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Následne presun do jedného z najpokojnejších miest Európy – Islandského Reyjkjaviku.

2.deň ZÁPADNÉ POBREŽIE ISLANDU                                                                                      
Dopoludnajsia krátka prehliadka mesta - Perlan- s nádhernou panorámou na mesto, Vila Höfdi – miesto historického stretnutia prezidentov USA a Sovietskeho zväzu v roku 1986, symbol mesta kostol Halgrímskirkja a na záver nákupná ulička Laugarvegur, budova parlamentu, prístav a moderná budova filharmónie. Osobné voľno v Reykjavíku s možnosťou FAKULTATÍVNYCH AKTIVÍT – dopoludnia pozorovanie veľrýb alebo jazda na svetoznámych islandských koníkoch, popoludní výlet na západné pobrežie - do oblasti fjordov HVALLFHORDUR a BORGARFJORDURU , kde nebude chýbať zastávka pri najväčších horúcich prameňoch na Islande – DEILDARTUNGUHVER, taktiež pri kúzelných vodopádoch HRAUNFOSSAR, kde priamo z pod mohutného lávového poľa záhadne vyteká ľadovcová rieka HVÍTA a vytvára tieto úžasné vodopády spojené s vodopádom BARNAFOSS v pozadi s druhým najväčším ľadovcom na Islande – Langjökul.

3.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““                                                                                    
Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu -  GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR a neskôr navštívime aj sopečný kráter Kerid, ktorý je zaplavený malým jazierkom na ktorom mala v roku 2011 koncert aj známa Islandská speváčka Bjork. Ubytovanie okolie Selfoss.   

4.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY, KÚPANIE V PRAMENI A ĽADOVEC                        
Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Okúpeme sa v horúcich prameňoch priamo pod známou sopkou Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Po ceste späť sa zastavíme pri ľadovci – SOLHEIMAJOKULI, ktorého budeme mať možnosť sa aj dotknúť. Ubytovanie Reykjavik.  

5.deň POLOOSTROV REYKJANES, ODLET                                                                               
- odlet do Viedne priamym letom s priletom do Viedne.

CENA ZAHŔŇA:                         

medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,

4x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3* hoteloch

slovenský sprievodca počas celého zájazdu
poistenie insolventnosti

PRÍPLATKY:                                

jednolôžková izba – 190€

poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň
výlet loďou za veľrybami z Reykjaviku – 78€/osoba
vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba
výlet na západné pobrežie - 90€
10kg batožina – 60€
20kg batožina – 90€