POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Kodaň za 5 dní

Destinácia: Dánsko, Región hlavného mesta Kodaň
Kód zájazdu: 1292567
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Dajte si spolu s nami ochutnávku dánskej metropoly aj s jej okolím. Počas 5 dní vám predstavíme Kodaň, kde navštívite nielen známe miesta ako ikonickú sochu Malej morskej víly, park Tivoli, či Hamletov zámok. Kodaň vám odkryje povestnú škandinávsku útulnosť a spoznáte romantické paláce ako napr. Frederiksborg. Náš poznávací zájazd vás určite nadchne, pretože Kodaň je taká, akú si ju vyskladáte, presne ako lego, ktoré ako dobre viete je dánským symbolom. Dánsko má rozprávkové čaro, možno aj preto je rodiskom slávneho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Chcete spoznať Kodaň za 5 dní v našom podaní?

Program
1. deň

Prílet do Kodane – Kodaň za 5 dní , zájazd začína
Transfer do hotela
Ubytovanie v hoteli
voľný čas

2. deň
Raňajky v hoteli
09:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Začíname s exkurziou po meste, kde uvidíme a navštívime veľa zaujímavých miest ako Christianborg hrad ( presnejšie jeho ruiny), Radničné námestie, parlament, slávny prístav Nyhavn a pozrieme si aj výmenu kráľovskej stráže pri kráľovskom paláci.
Neskôr si dáme tradičný dánsky obed v podobe Smorrebrod
koniec okolo 15:00
Vo voľnom čase môžete navštíviť zábavný park Tivoli alebo niektoré z múzeí moderného umenia či galérií. Možno dostanete chuť na prechádzku po elegantných záhradách Tivoli.
voľný čas

3. deň
Raňajky v hoteli
Čaká vás exkurzia do dvoch rozprávkových hradov, jeden zaujímavejší a krajší, než ten druhý.
10:00 odchod z hotela
Prvou zastávkou bude slávny Hamletov hrad – KRONBORG – tento hrad preslávil hlavne Shakespeare, ktorý ho zvolil ako miesto, v ktorom sa odohrával príbeh Hamleta. Avšak pre Dánov má hrad obrovský význam, nakoľko zohral dôležitú úlohu v obrane kráľovstva. Hrad je na zozname UNESCO a otvára sa z neho výhľad rovno na Švédsko.  Vďaka tejto pozícii Dánsko roky kontrolovalo Sundský prieliv tzv. bránu do Baltského mora. Každá loď, prechádzajúca cez prieliv musela zaplatiť poplatok. Dáni tiež kontrolovali všetok obchod a tak sa táto pevnosť stala symbolom dánskej moci.
prestávka na občerstvenie
Pokračujeme na hrad Frederiksborg vás uchváti svojou architektúrou a záhradami, je to nádherný príklad severskej renesancie. Ak vám Kodaň príde strohá vo svojich formách, tak Freriksborg je oslavou ornamentov, rôznych detailov, jazier a záhrad. Hrad dal začiatkom 17.storočia postaviť kráľ Kristian IV. a je to najväčší renesančný palác v Škandinávii. Tiež slúžil do roku 1850 ako rezidencia kráľovskej rodiny. V roku 1859 bol na hrade veľký požiar a časť interiérov bola zničená. Našťastie sa dochovala napr. aj pôvodná kaplnka, ktorá do dnes slúži ako sobášne miesto kráľovskej rodiny.
okolo 17:00 návrat do hotela
voľný čas

4. deň

Raňajky  v hoteli
09:30 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Dánsko je dodnes krajinou s vládnucou kráľovnou a preto je na mieste navštíviť hrad Rosenborg, kde sa ukrývajú kráľovské klenoty a kráľovská koruna.
Následne nás čaká plavba po vodných kanáloch Kodane, odkiaľ uvidíte rôzne zaujímavé miesta ako budova divadla, opery, prístav, sochu malej morskej víly a iné.
koniec exkurzie
voľný čas

5. deň
Raňajky v hoteli
voľný čas a odchod domov

Cena zahŕňa:

Ubytovanie s raňajkami v 3* hoteli, v centre mesta
vstupy podľa programu
strava podľa programu
transfery v destinácii
slovensky/česky hovoriaci sprievodca

Cena nezahŕňa:

osobné výdavky
letenka od 190€
cestovné poistenie exclusive 100% storno 22,5€ osoba pobyt

Región hlavného mesta Kodaň