POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Adventný Krakow a Wieliczka so sv. omšou v soľnej bani

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 586375
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

1 – DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD V JEDINEČNOM POĽSKOM KRÁĽOVSKOM MESTE KRAKOW S ÚČASŤOU NA ADVENTNEJ SV. OMŠI V PODZEMNEJ KATEDRÁLE SOĽNEJ BANE Z 13.STOROČIA, VO WIELICZKE

Program:
v skorých raných hodinách sa najprv zúčastníme adventnej svätej omše v nádhernej podzemnej katedrále soľnej bane vo Wieliczke, ktorá je svetovým unikátom. Ako časť soľných baní, poľsky „Kopalnia Soli“, je jednou z najvyhľadávanejších atrakcií Krakowa, zapísaná na Zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Spolu s akreditovanou poľskou sprievodkyňou v SJ sa v krátkosti dozvieme históriu jej tajuplností. Po vystúpení na povrch sa autobusom presunieme do centra Krakowa, aby sme počas cca 1,5-hodín spoznávali korunovačné kráľovské poľské mesto. Prezrieme si najzaujímavejšie historické pamiatky sláveného poľského mesta (rezervácia UNESCO). Najprv navštívime kráľovský zámok Wawel - sídlo poľských kráľov a interiér katedrály, potom sa presunieme do centra a pozrieme si exteriéry: Jagelowská univerzita – prvá poľská univerzita a druhá najstaršia v strednej Európe, Hlavné námestie, ktoré sa svojim architektonickým riešením a zaujímavými budovami radí k najkrajším námestiam v Európe, Mariánska bazilika s gotickým oltárom a stredoveká budova Sukiennice. Nasleduje osobné voľno, počas ktorého nás pôsobivá adventná atmosféra a vôňa tradičných vianočných trhov s gastronomickými špecialitami poľskej kuchyne ponorí do príjemnej vianočnej nálady... Pobyt v Krakowe ukončíme večerným návratom späť na Slovensko.


Cena zahŕňa:
dopravu klimatizovaným autobusom, profesionálne služby domáceho akreditovaného sprievodcu v SJ v Krakowe a vo Wieliczke, služby technického sprievodcu, poistenie insolventnosti CK a vstup na sv. omšu v soľnej bani.

V cene nie je zahrnuté:
Komplexné cestovné poistenie Uniqa od 1,80 €/os.; audiozariadenie v Krakowe: 1,50 €/osoba (povinný príplatok pre nerušené počúvanie sprievodkyne);

Nástupné miesta:
Prešov, Kapušany pri Prešove, Bardejov  

Nástupné miesta za príplatok 10 €:
KE, MI, VT, HE (min. 8 osôb z jedného smeru)


Pre ucelené kolektívy termín a trasa podľa želania. Zmena programu a trasy vyhradená. Zájazd sa uskutoční pri min. počte 35 os.