POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Najvyšší vrch a vodopády Rakúska, tiesňava a plavba jazerom Zell am See

Destinácia: Rakúsko, Salzbursko
Kód zájazdu: 1292219
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.05.2024 3 dni Last Minute 319 € +0 € autobusová
27.09.2024 3 dni First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite miesta, ktoré bezpochyby patria k najatraktívnejším lákadlám Rakúska – najvyyší vrch Rakúska Grossglockner, najvyššie vodopády v Európe – Krimmelské vodopády, užite si panoramatickú plavbu loďou po známom jazere Zell am See a objavte jedinečnú tiesňavu Sigmund Thun Klamm s blankytne modrým jazerom.

1.deň:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Prvou zastávkou zájazdu bude najvyšší vodopád Rakúska a zároveň najvyšší vodopád Európy – Krimmler Wasserfälle, ktorý patrí k najnavštevovanejším atrakciám v celom Rakúsku.
Tieto vodopády sú najväčšie v Rakúsku a aj v samotnej Európe. Cestou si užijete fantastické scenérie Národného parku Vysoké Taury s bohatou flórou akou sú stromy, kríky, machy, paprade a naskytne sa vám množstvo fotogenických miest. Turistický chodník k vodopádom je jednoduchý a nenáročný. Budete si môcť oddýchnuť na lavičkách a pozorovateľniach. Po návšteve vodopádov odchod na hotel. Ubytovanie.

2.deň:
po raňajkách vás čaká cesta jednou z najkrajších ciest sveta s vyhliadkami na desiatky alpských štítov k najvyššiemu vrchu Rakúska – Grossglockner.
Samotná cesta Hochalpenstrasse je hodnotená ako jedna z najkrajších scénických ciest sveta a jazda po nej je nezabudnuteľným zážitkom. Cestou na Grossglockner sa zastavíte v dedinke Heiligenblut, ktorá je akoby vystrihnutá z pohľadnice, pretože je považovaná za jednu z najkrajších v celej alpskej oblasti. V popoludňajších hodinách navštívite preslávené rakúske jazero Zell am See. Užijete si panoramatickú plavbu po krásnom jazere s krištáľovo čistou vodou a očarujúcim horským prostredím. Po plavbe budete mať voľno v malebnom mestečku. Nádherné letovisko, ktoré je zároveň kúpeľmi a strediskom zimných športov. Oblasť Zell am See skutočne patrí medzi najobľúbenejšie v Alpách v lete aj v zime. V podvečerných hodinách odchod na hotel. Ubytovanie.

3.deň:
po raňajkách sa autobusom doveziete k jednej z najkrajších tiesňav Rakúska – k nádhernej a divokej tiesňave Sigmund Thun Klamm, kde na vás čaká 750 metrov dlhá prechádzka po drevených lávkach a niekedy sa ocitnete až 50 metrov nad vodou. Očarí vás magická krása prírody a zurčiacej vody. Dnes je táto prírodná atrakcia obľúbenou výletnou destináciou aj pre rodiny s deťmi. Jedná sa o nenáročnú turistiku.Na samotnom konci tiesňavy na vás čaká  jazero Klammsee s neskutočne krištáľovo blankytne modrou vodou. Kto bude mať záujem, môže si jazero obísť. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3 - 4 * hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
obojsmerná miestenka 7 € /  osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
prípadná pobytová taxa 2 €  /osoba/noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz),
Sereď 9 € (garantovaný zvoz),
Trnava 9 € (garantovaný zvoz),
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
palivový príplatok 15 € / osoba ( v dôsledku zvýšenia pohonných hmôt )
tiesňava Sigmund Thun Klamm - 6 € / dospelá osoba, 3,90 € / deti od 6-15 rokov
panoramatická plavba po jazere Zell am See - 16 € / dospelá osoba, 8 € / deti od 6-15 rokov, 12 € / deti od 16-18 rokov
Krimmelské vodopády - 10 € / dospelá osoba, 5 € / deti od 6-15 rokov
turistický poplatok za cestu Hochalpenstrasse - 6 € / dospelá osoba, 3 € / deti do 18 rokov
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.