POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Talianske Dolomity, údolia, prírodné scenérie a najkrajšie výhľady Európy

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1303538
Cena od: 339 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.06.2024 5 dní First Minute 339 € +0 € autobusová
18.09.2024 5 dní First Minute 339 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Majestátne hory, rozprávkové zelené údolia, smaragdové jazerá, svetovo známe a zvučné strediská, jednoznačne najkrajšie výhľady Európy a prírodné scenérie – to sú talianske Dolomity.
Poďte s nami navštíviť perlu dolomitských jazier – tyrkysové jazero Lago di Braies, lukratívne horské stredisko – Cortinu d´Ampezzo, vydajte sa po Veľkej dolomitskej ceste, ktorá vám poskytne nezabudnuteľné výhľady, navštívte okúzľujúcu dedinku Santa Maddalena, ktorá je známa zo všetkých pohľadníc, bedekerov a propagačných materiálov a zastavte sa v pôvabnom Bolzane, kde okrem tirolského šarmu, dobrého vína, pastelových domov, nájdete aj svetový unikát - najstaršiu múmiu na svete.

Program:
1.deň:

odchod zo Slovenska vo večerných hodinách


2.deň:
v ranných hodinách príchod k jednému z najkrajších jazier v Dolomitoch – k jazeru Lago di Braies, ktoré sa považuje za perlu dolomitských jazier a je známe vďaka svojej tyrkysovej až smaragdovej vode, v ktorej sa odrážajú mohutné vrcholy okolitých hôr.
Atmosféru dotvárajú borovice, smreky a ikonické drevené loďky. Jazero je dokonca zapísané v zozname UNESCO a mnohí ho považujú za najkrajšie v Taliansku. S hĺbkou 36 metrov je najhlbším jazerom v Dolomitoch. 
Neskôr navštívite najznámejšie a lukratívne talianske zimné stredisko Cortina d´Ampezzo s prekrásnymi scenériami. Krásne námestie a vežičky kamenného kostola obklopujú jedny z najúchvatnejších hôr celých Álp.

3.deň:
po raňajkách vás čaká ďalšia z top atrakcií a to je Veľká dolomitská cesta, ktorá sa po taliansky nazýva Grande Strada delle Dolomiti a ponúka najkrajšie výhľady v celej Európe.
Cesta vedie z Bolzana do Cortiny. Nespočetné výhľady na prírodné scenérie, zalesnené svahy, obrovské skalnaté vrcholky a prekrásne údolia. Pôvabná majestátnosť hôr a prírody vás nenechá chladnými a nebudete sa vedieť vynadívať.

4.deň:
po raňajkách vás čaká okúzľujúca a neskutočne fotogenická dedinka s veľkolepými horami v pozadí – Santa Maddalena, ktorá vyzerá ako z pohľadnice a leží v prekrásnom údoli.
Bol by hriech sa tu nezastaviť. Prejdete sa ku kostolíku, ktorý je dominatou dedinky, pokocháte sa prekrásnym prostredím a budete pokračovať do ďalšieho pôvabného a multikultúrneho mesta uprostred hôr – do Bolzana s pastelovo sfarbenou architektúrou a tirolským šarmom. Pred niekoľkými rokmi získalo Bolzano ocenenie s najvyššou kvalitou života v celom Taliansku. V Bolzane pôsobí niekoľko výrobcov vína a Lagrein je tamojšia pôvodná a najdôležitejšia odroda. Nezabudnite ochutnať.
Čo sa týka samotného Bolzana, začneme priamo v srdci Bolzana na námestí Piazza Walther, kde zamierime k hlavnej katedrále Duomo di Bolzano a uvidíte aj nádhernú Katedrálu Svätého Martina, ktorá je jednou z najdôležitejších a najnavštevovanejších pamiatok v Bolzane. Táto gotická katedrála bola postavená v 14. a 15. storočí a ponúka úžasný pohľad na mesto z jej zvonice.
Prejdete sa ulicou Via dei Portici, ktorá je obklopená renesančnými domami a arkádami. Táto ulica je plná módnych butikov, obchodov s delikatesami, kaviarní a reštaurácií, ktoré ponúkajú vynikajúcu kuchyňu. Môžete ochutnať dokonalú kombináciu tirolskej kuchyne a stredomorských chutí. Presuniete sa na Piazza delle Erbe, kde sa denne koná trh s ovocím, zeleninou a s kvetmi.
Bolzano ponúka nespočetne veľa zaujímavých pamiatok, ktoré vám predstavíme už priamo na zájazde a aby sme nezabudli, Bolzano je známe aj vďaka archeologickému múzeu, nakoľko uchováva svetový unikát a tou je najstaršia múmia na svete – Ötzi, ktorého našli v roku 1991 v ľadovci Schnalsal v Ötztalerských Alpách blízko hranice Rakúska a Talianska. Pomenovaný je podľa údolia, kde ho našli. Jeho vek je odhadovaný na viac ako 5000 rokov. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.

5.deň:

príchod na Slovensko

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadky podľa programu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2-4 € 
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.