POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Škótsko - veľký okruh

Destinácia: Veľká Británia
Kód zájazdu: 1322109
Cena od: 1 359 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

11.06.2024 8 dní First Minute 1 590 € +0 € odlet: Bratislava letecká
20.10.2024 8 dní First Minute 1 359 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Vydajte sa s nami po stopách Vikingov, škótskych klanov, severských mýtov a legiend. Navštívte jazero, kde sa ukrýva bájna lochneska príšera, hrad Eilean Donan známy z filmu Highlander a nádherný ostorv Skye. Nebude chýbať jazda ikonickým parným vlakom po škótskej vysočine. Nenechajte si ujsť tú pravú škótsku atmosféru – tradičné gajdy a kilt, pravá škótska whisky a krásy mesta Edinburgh. 


Program zájazdu
Deň 1: odlet - presun na ubytovanie - voľný program
odlet z Bratislavy, po prílete presun do hotela, ubytovanie. Voľný program / alternatívny program v podvečernom Edinburghu so sprievodcom.
      

Deň 2: Edradour distilery - plavba a hrad Urquhart - magická noc na jazere Loch Ness
raňajky, presun súkromným transferom do škótskej Vysočiny cez Perthshire, krajinu lesov, riek a hôr. Navštívime jednu z posledných autentických výrobní single malt whisky z roku 18. stor. kde sa dozviete nielen o histórii whiskey, ale aj neľahkom boji "farmárov" s úradmi a mafiou. Počas návštevy ochutnáte single malt whisky vyrábanú pôvodnou technológiou. V prípade časových možností zastávka v malebnej dedinke Dunkeld s historickou katedrálou, ktorá sa nachádza na brehu rieky Tay. Po prehliadke presun súkromným transferom do Great Glen až k jazeru Loch Ness. Možnosť hodinovej plavby loďou, počas ktorej sa pokúsime nájsť Lochneskú príšeru a vzhliadneme zrúcaninu hradu Urquhart. Návrat do prístavu, ubytovanie v hoteli na brehu jazera. Strávite magickú noc pri jazere Loch Ness, počas ktorej možno začujete bájnu Nessie.
      

Deň 3: hrad Eilean Donan - čarovný ostrov Skye - vodopády - škótske mýty a legendy
raňajky, presun súkromným transferom, našou prvou zastávkou bude jeden z najznámejších hradov Eilean Donan preslávený filmom Highlander. Povieme si o škótskych klanoch. Následne budeme pokračovať na slávny ostrove Skye nazývaný aj, „okrídlený ostrov“. Prehliadka ostrova Skye s jeho úžasnou scenériou, mýtmi a legendami. V kulisách hôr Cuillin si vypočujete si príbeh o hrdinovi Princovi Charlsovi Edwardsovi. Pozrieme si tajomný skalný útvar Old Man of Storr, skalu Kilt Rock s kaskádovým vodopádom a impozantný hradom Dunvegan a ďalšie krásy najväčšieho ostrova Hebríd. V podvečerných hodinách transfer na ubytovanie, nocľah.
      

Deň 4: krajina Roba Roya - legenda o William Wallace - Stirling
raňajky, súkromný transfer na juh cez dramatické scenérie Glencoe, divokým Rannoch Moor, potom srdcom krajiny Roba Roya až do jedného z najdôležitejších historických miest Škótska - Stirling. Dozviete sa o dvoch najvýznamnejších škótsko-anglických bitkách pri vojnovom poli Bannockburn a pri pamätníku Williama Wallaca, po ktorej bol William Wallace pasovaný za rytiera a ochrancu Škótska. Navštívite Pamätnú vežu, ktorá vás dokonale vtiahne do príbehu o Statočnom srdci. Okrem iného tu vzhliadneme sieň hrdinov, či meč Williama Wallaca. Možnosť navštíviť Stirlingský hrad – niekdajšie sídlo škótskych panovníkov a miesto korunovácie Márie Stuartovej. Odjazd do Edinburghu. V prípade časových možností foto zastávka pri 30 m vysokých sochách koní, tzv. Kelpies. Vo večerných hodinách príjazd do hotela, ubytovanie.
      

Deň 5: celodenná prehliadka Edinburghu
raňajky, odchod miestnou dopravou do centra Edinburghu. Prehliadnete si Škótsku národnú banku, parlament a Kráľovskú míľu. Popri Edinburgskom hrade sa presuniete cez jednu z najstarších štvrtí mesta – Grassmarket, kde sa nachádza najstaršia krčma v meste a tiež miesto niekdajších popráv. Pokračovať budete okolo katedrály St. Giles, Cannogatského kostola a domu Johna Knoxa k pahorku Calaton Hill s národným pamätníkom, odkiaľ sa naskytá krásny výhľad na večerný Edinburgh. Cestou späť možnosť posedenia v niektorej z preslávených krčmičiek v okolí Rose Street. Vo večerných hodinách presun miestnou dopravou späť do hotela.
      

Deň 6: Rosslynská kaplnka a hrad - jachta Britanica - múzeá
raňajky, transfer súkromným autobusom do Rosslyn, kde navštívite zrúcaninu Rosslynského hradu, ktorý bol ostrelovaný pri vojenskom prevrate Olivera Cromwella. Následne návšteva Rosslynskej kaplnky známej z filmu Da Vinciho kód. Po prehliadke súkromný transfer do Edinburghského prístavu, kde budete mať možnosť navštíviť kráľovskú jachtu Britannia. V poobedňajších hodinách návrat miestnou dopravou do centra mesta a možnosť navštíviť Škótske národné múzeum, či Škótsku národnú galériu. V podvečerných hodinách návrat miestnou dopravou do hotela.
      

Deň 7: Edinburgský hrad - tajomné podzemie - Holyrood - škótska whisky

raňajky, odchod miestnou dopravou do centra mesta Edinburgh – možnosť prehliadky Edinburghského hradu, ktorého vstupnú bránu chránia sochy škótskych hrdinov Roberta Brucea a Williama Wallace. Na hrade okrem iného uvidíte kameň osudu, korunovačné klenoty, múzeum vojen, či edinburský žalár. Pokračovanie v prehliadke Holyroodského paláca, alebo  národného múzea, možnosť individuálnej návštevy Mary King´s Close - svet tajomných podzemných ulíc, tí čo sa radi boja si tu prídu na svoje. Možnosť návštevy Scotch Whisky Experience, kde sa dozviete všetko o výrobe pravej škótskej whisky , či nákupy na Princess Street. Alternatívne možnosť návštevy zoologickej záhrady. 
      

Deň 8: voľný / alternatívny program , odlet do Bratislavy
raňajky, voľný program / alternatívny program so sprievodcom - dokončenie prehliadky Edinburghu, možosť nákupov, odchod na letisko v poobedňajších hodinách, odlet do Bratislavy 
* zmena programu vyhradená. Program prvého a posledného dňa sa podrobuje letovým časom. 
    

Ubytovanie:
4* Delta Hotels Marriott Edinburgh 
adresa: Edinburgh, 111 Glasgow Road, Edinburgh
Hotel ponúka reštauráciu, bar, 15-metrový bazén, posilňovňu, vírivku, saunu, parný kúpeľ, bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. V hotelovom bare sa podáva aj káva Paddy & Scott's. Pri hotely sa nachádza nákupné centrum Gyle. Izby s posteľami s luxusnou posteľnou bielizeňou Marriott a obliečkami z egyptskej bavlny. Vlastná kúpeľňa s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén.
3* LOCH NESS Drumnadrochit hotel
adresa: Loch Ness 2000 Exhibition Centre, Drumnadrochit
Rodinný hotel sa pri jazere Loch Ness sa nachádza pri múzeu Loch Ness v pokojnom prostredí. Ponúka bezplatné Wi-Fi pripojenie. Izby sú vybavené TV, sušičom vlasov, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy, vlastnou kúpeľňou s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén. Loch Ness Bistro ponúka výdatnú domácu kuchyňu vyrobenú z najlepších miestnych produktov a surovín. 
2*+ Ibis Hotel Edinburgh Park
adresa: Business Park, 6 Lochside View, Edinburgh
Nami overený hotel s výborným hodnotením sa nachádza 5 minúty chôdze od zastávky električky, ktorá je rýchlim spojením s centrom Edinburgu, jazda trvá 25 minút. 
Hotel ponúka reštauráciu (a la carte), snack bar, automat na nápoje a občerstvenie, Wi-Fi zdarma a 24-hodinovú recepciu. Klimatizované izby s vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené LCD TV. Hotelová kozmetika, uteráky, fén. Každé ráno sú podávané raňajky formou bufetu. 
3* Muthu Fort William
adresa: Fort William, Fort William, Scotland
Hotel West End vo Fort William s nádherným výhľadom na jazero a hory má centrálnu polohu len 10 minút od železničnej stanice. Múzeum West Highland a informačné centrum pre návštevníkov sú vzdialené 5 minút chôdze. Hotel ponúka reštauráciu a bar a Wi-Fi pripojenie. Izby majú vlastnú kúpeľňu s toaletnými potrebami. Izby sú vybavené TV, príslušenstvo na prípravu kávy/čaju. Reštaurácia, lounge bar. Lounge bar ponúka whisky Highland, vína a liehoviny a pravidelne sa tu koná živá zábava.
*V hoteloch sa nachádzajú UK zástrčky, na pripojenie svojich elektrospotrebičov budete potrebovať adaptér, ktorý sa dá zakúpiť aj na mieste.

Doprava:
Predbežné letové časy:
Bratislava - Edinburgh 15:45-17:30 / Edinburgh - Bratislava 17:55-21:30 hod.


Cena zahŕňa
letenka Bratislava - Edinburgh - Bratislava
servisné a palivové príplatky 
rezervácia seadiel v lietadle pri sebe
1 x príručná batožina (40x25x20cm) 
1 x veľká batožina do podpalubia 20 kg 
check-in leteniek 
7 x ubytovanie v 3 - 4* hoteloch
7 x bufetové raňajky
1x degustácia whiskey
výlety súkromným autobusom podľa programu
služby slovenského / českého sprievodcu CK
sprievodca je s vami počas celého zájazdu
prehliadky podľa programu bez vstupov
poistenie insolventnosti CK
    

Cena nezahŕňa
prípadné vstupy do múzeí a pamiatok
pobytová taxa (platí sa na mieste)
     

Orientačné ceny vstupov
Edradour distilery 15 L
hrad Edinburgh: 17,00 L
kaplnka Rosslyn: 9,00 L
HMY Britannia: 15,50 L
Wallace Monument: 11  L
hrad Stirling: 15,00 L
plavba po jazere Loch ness 18,50 L