POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala

Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala Poklady Lotyšska: Riga a Jurmala
Destinácia: Lotyšsko
Kód zájazdu: 1332860
Cena od: 560 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.06.2024 4 dni First Minute 560 € +0 € odlet: Viedeň letecká
10.06.2024 6 dní First Minute 681 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet do Rigy.
Prílet do Rigy, stretnutie so sprievodcom, transfer do hotela, ubytovanie a prvý podvečerný dotyk s Rigou.
Po príchode na hotel si zložíme svoje veci a spoločne sa vyberieme na krátku večernú prechádzku historickým centrom Rigy. Samozrejme sa zastavíme aj na kvalitnú večere a vynikajúce lotyšské čapované pivo (večera nie je v cene zájazdu).
Po večeri nasleduje voľný program


2.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Riga je hlavné mesto Lotyšska, nachádzajúce sa na pobreží Baltského mora. Je to historické a kultúrne centrum krajiny, ktoré je známe svojimi malebnými uličkami, rozmanitou architektúrou a bohatou históriou.
Staré Mesto (Vecriga): Staré Mesto je historické jadro Rigy, ktoré je zapísané na zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nájdete tu úzke uličky, malebné námestia a mnoho historických budov.
Rigský hrad (Rigas pils): Tento hrad bol postavený v 14. storočí na brehu rieky Daugavy a slúžil ako rezidencia lotyšských miestodržiteľov a neskôr ako sídlo prezidenta. Dnes je v ňom umiestnená Lotyšská prezidentská rezidencia.
Katedrála sv. Jakuba (Doma baznica): Táto gotická katedrála je jednou z najvýznamnejších náboženských a architektonických pamiatok v Lotyšsku. Jej výstavba začala v 13. storočí.
Domské námestie (Doma laukums): Dominantou tohto námestia je Katedrála sv. Jakuba a tiež tu nájdete mnoho historických budov a reštaurácií.
Múzeum lotyšského umenia (Latvijas Nacionalais makslas muzejs): Múzeum sa špecializuje na zbierky lotyšského umenia, ktoré pokrývajú obdobie od 18. storočia po súčasnosť.
Paseo de Gracia (Jugendstila Riga): Táto ulica je známa svojou secesnou architektúrou, ktorá je typická pre obdobie začiatku 20. storočia.
Viedenský dom (Vienibas nams): Ide o secesnú budovu, ktorá je považovaná za jedno z majstrovských diel tohto architektonického štýlu v Rige.
Rigský centrálny trh (Rigas Centraltirgus): Ide o jeden z najväčších trhov v Európe, kde si môžete kúpiť čerstvé potraviny, miestne špeciality a suveníry.
Národná opera (Latvijas Nacionala opera un balets): Táto budova je významným kultúrnym centrom, kde sa konajú operné predstavenia, baletné predstavenia a ďalšie umelecké akcie.
Pavilón Mežaparks: Tento historický pavilón sa nachádza v parku Mežaparks a je jedným z najznámejších symbolov Rigy.
Počas programu samozrejme nevynecháme ani návštevu domu U troch bratov, vyrozprávame si príbeh mačacieho domu a domu čiernych hláv. Samozrejme sa vyberieme aj natypický market, kde si vychutnáme špeciality z danej oblasti.
Po oficiálnom programe nasleduje voľný program.


3.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Dnes na vás čaká jedno z najkrajších miesto Lotyšska - prímorské letovisko Jurmala
Jurmala je populárne kúpeľné mesto na pobreží Baltského mora v Lotyšsku, asi 25 kilometrov západne od hlavného mesta Rigy. Je to obľúbená destinácia pre turistov, ktorí hľadajú oddych pri mori, liečbu v kúpeľoch a rekreačné aktivity. Mesto sa skladá z niekoľkých častí, z ktorých najznámejšie sú Majori, Dzintari, Bulduri, Dubulti a Kemeri.
Jurmala je známa svojimi dlhými piesočnatými plážami, ktoré sú ideálne na slnenie, prechádzky alebo rôzne vodné športy. Okrem toho je tu aj veľa kúpeľných domov a sanatórií, ktoré ponúkajú liečebné procedúry zamerané predovšetkým na dýchacie a kardiovaskulárne problémy.
Architektúra v Jurmale je pestrá a zahŕňa širokú škálu štýlov od drevených vil až po moderné kúpeľné hotely. V meste nájdete aj mnoho reštaurácií, kaviarní, obchodov a zábavných zariadení, ktoré ponúkajú širokú škálu miestnych aj medzinárodných kulinárskych zážitkov a zábavy.
Jurmala nie je len letnou destináciou; sú tu aj mnohé aktivity, ktoré možno podnikať po celý rok. Napríklad prechádzky v prírodných rezerváciách, ako je Kemeri National Park, kde si môžete vychutnať krásy lotyšskej krajiny, alebo návšteva kultúrnych podujatí, ako sú koncerty, festivaly a výstavy. Celkovo je Jurmala príjemným a relaxačným miestom, ktoré láka turistov z celého sveta svojím pokojným prostredím, krásnou prírodou a širokou škálou rekreačných možností.
V prípade dobrého počasia budete mať možnosť sa osviežiť priamo v Baltickom mori. Po návrate z Jurmaly dokončenie programu v Rige a následne voľný program.


4.deň
Pri pobyte na 4 dni:
Raňajky v hoteli. Check-out, transfer na letisko, odlet z Rigy.
Pri pobyte na 6 dní:
Voľný program.


5.deň
Pri pobyte na 6 dní:
Voľný program.


6..deň
Pri pobyte na 6 dní:
Raňajky v hoteli. Check-out, transfer na letisko, odlet z Rigy.