POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Tunisko - Kartágo, Sahara a Hviezdne vojny

Tunis - na nádvorí Veľkej mešity. foto: Tomáš Kubuš - BUBO /uploads/usr/10908/zajazdy/tunisko/tomaskubus_ksar-oued-soltan---tu-sa-natacali-epizody-star-wars1.j Vítajte v Tunise s krásnymi orientálnymi uličkami. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Tunis - prechádzka medinou. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Múzeum Bardo je plné starovekých mozaík. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kartágo - po stopách Feninčanov, Grékov aj Rimanov. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kartágo - slávne mesto premenené na ruiny. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kartágo - slávne Antoninové kúpele. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kartágo - v Antonínových kúpeľoch si Rimania užívali luxus. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kairouan - brána do stredovekého mesta. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kairouan - čaro starého Kairouanu. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Kairouan - Mešita Uqba ibn Nafi zo 7.storočia. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Sousse - nakupovanie tuniskej keramiky. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Sousse - výhľad na mesto z Ribatu. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Sousse - Ribat so svojou kamennou vežou. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Monastir - pobrežie Stredozemného mora. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Monastir - stredoveký, kamenný Ribat. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Monastir - v kamennom Ribáte. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Mahdia - brána do starej, bielej Mahdie. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Monastir - hrobka prezidenta Habbiba Bourgouibu. foto: Tomáš Kubuš - BUBO El Jem - slávne rímske Koloseum. foto: Tomáš Kubuš - BUBO El Jem - v El Jeme sa našlo množstvo krásnych mozaík. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Džerba - trajektom na najväčší ostrov severnej Afriky. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Džerba - príjemné hlavné mesto ostrova. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Džerba - vzácna synagóga patrí k dôležitým miestam. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Ksar Oued Soltan - tu sa natáčali epizódy Star Wars 2. foto: Tomáš Kubuš - BUBO Izba v našom základnom 3* rezorte Jerba Sun Club na ostrove Djerba. Ak by ste si radi užili luxusnej Základný 3* rezort na ostrove Djerba - Jerba Sun Club, kde strávite posledné noci našej zážitkovej c Chcete prežiť záver našej skvelej cesty Egyptom a Tuniskom vo veľkom štýle? Doprajte si na záver lux Aj vy sa v tomto lukratívnom bazéne môžete kúpať. Stačí sa ubytovať v 5* rezorte Radisson Blu Palace Príjemné posedenie vonku vo vašom 5* rezorte Radisson Blu Palace Resort & Thalasso. Tu si pri skvelo Každý deň sa môžete tešiť na bohaté bufetové raňajky. Tu si budete mať z čoho vyberať! Po raňajkách Luxusná izba, príjemný komfort a skvelý oddych. To všetko ponúka na záver našej cesty 5* rezort Radi Doprajte si na záver cesty jeden z najpríjemnejších rezortov celej Djerby, 5* rezort Radisson Blu Pa
Destinácia: Tunisko
Kód zájazdu: 1333835
Cena od: 1 630 €
Príplatky od: 413 €
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

08.05.2024 8 dní Last Minute 1 875 € +413 € odlet: Viedeň letecká
23.07.2024 8 dní First Minute 1 630 € +413 € odlet: Viedeň letecká
07.09.2024 8 dní First Minute 1 630 € +413 € odlet: Viedeň letecká
03.10.2024 8 dní First Minute 1 630 € +413 € odlet: Viedeň letecká
29.10.2024 8 dní First Minute 1 630 € +413 € odlet: Viedeň letecká
26.04.2025 8 dní First Minute 1 940 € +413 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Po prílete do Tunisu sa ponoríte do orientálneho volania. Vedeli ste, že sedem návštev Kairouanu sa vyrovná jednej návšteve Mekky? Krajina na severe Afriky má množstvo antických pamiatok z minulosti, ale aj pamiatok z budúcnosti vo forme slávnych miest natáčania Hviezdnych vojen. Záver zájazdu si vychutnáte relaxom na najväčšom ostrove severnej Afriky s pomarančovým džúsom v ruke. Dovolenka, na ktorú len tak ľahko nezabudnete!

1. deň:
Odlietame do hlavného mesta Tuniska, Tunisu. Tu na nás čaká ďalší príbeh krajiny, kde sa ponoríme do orientálneho volania. Ubytovanie, prvý dotyk s tuniskou pôdou a čaká na nás legendárne KARTÁGO! Kto hovoril, že Kartágo musí byť zničené a prečo tak ležalo Rimanom v žalúdku?

2. deň:
Po raňajkách sa vyberieme spoznávať ďalšie zákutia TUNISU. Kráčame po stopách Feničanov a v Kartágu objavíme ruiny slávneho mesta zapísaného v UNESCO. V Antonínových kúpeľoch si vysvetlíme ako si Rimania užívali luxus a zasnívame sa aké toto miesto muselo byť v čase najväčšej slávy. O pár kilometrov ďalej sa všetko okolo nás zmení a pohltí nás bielo-modrý svet tichých a malebných uličiek v mestečku SIDI BOU SAID. Sadnete si na kávu s kardamónom alebo si dáte radšej čaj s mätou? Skúsite svoje prvé zjednávanie na miestnom bazáre? Prejdeme sa orientálnym svetom, nazrieme k starej mešite Zayutna, ktorá si pamätá takmer celé islamské dejiny mesta a užijeme si exotiku s vôňou arabských korenín. Stratíme sa v uličkách starej Mediny a navštívime jeden z najkrajších miestnych tradičných domov. Po prehliadke starého centra Tunisu odchod do HAMMAMETU, kde strávime noc.

3. deň:
Ráno opustíme pobrežie Stredozemného mora, aby sme sa vydali do vnútrozemia, kde na náš čaká KAIROUAN, najposvätnejšie mesto celého Tuniska.  Jeho meno svieti medzi najdôležitejšími historickými, islamskými mestami severnej Afriky a my hneď pochopíme prečo. Vojdeme za jeho brány do staručkej mediny, kde nás obklopí orientálna krása okeníc, zdobených dverí a takmer z každej uličky vytŕča hranatý minaret. Kairouan založil generál Uqba ibn Náfi ešte v roku 670 po ktorom tu zostala unikátna Veľká mešita, symbol dnešného mesta. Vyštveráme sa na strechu okolitých domov, aby sme si vychutnali panorámu mesta aj s mešitou. Pohľadáme posvätnú ťavu, prezrieme si orientálne koberce, dáme pohárik čaju a Kairouan sa premení na zážitok. Sedem návštev Kairouanu sa vyrovná jednej návštevy Mekky! Svojim volaním nás opäť pritiahne morské pobrežie a čaká na nás SOUSSE so svojim starým mestom a nádherným Ribátom a veľkou mešitou. Prelezieme útroby ribátu, teda stredovekej pevnosti a toto miesto bude ako z filmu! Pohltia nás trhoviská a váš fotoaparát neprestane cvakať. Počuli ste už o tom, že si Tunisania radi do čaju dávajú píniové oriešky? Ochutnajte aj vy! Kúpite si tradičnú tuniskú keramiku na miestnom trhovisku? Snehobiela MAHDIA bude miestom našej noci. Podvečerná prechádzka starým mestom s typickými bielymi domami. Ochutnáte dnes kuskus s cícerom a zeleninou alebo dáte prednosť pikantným klobáskam Merguez?

4. deň:
Koloseum v talianskom Ríme určite poznáte, ale počuli ste už o tuniskom meste EL JEM? Amfiteáter z 3.storočia, ktorý po sebe zanechali Rimania patrí k najkrajším na svete, no nebudete sa tu tlačiť s davmi turistov. Rozpovieme si príbehy gladiátorov a ukážeme si miesta, odkiaľ prichádzali do arény medzi tisíce zvedavých pohľadov. Byť v El Jeme je zážitkom, veď predsa patrí k najväčším, starovekým amfiteátrom sveta! V tomto meste nás čaká ešte jeden poklad a tým je miestne múzeum mozaík. Práve v miestnej škole sa učili najväčší majstri a mozaiky ktoré tu uvidíte vám vyrazia dych. Vedeli ste že Rimania používali pri výrobe mozaiky rovnaký postup ako pri stavbe ciest?  Rímsky svet necháme za nami a presúvame sa na juh na slávny ostrov DŽERBA. Pohľad na neho si vychutnáme z trajektu a ocitneme sa v jeho hlavnom meste HOUMT SOUQ. Podvečerná prechádzka príjemným mestečkom na brehu Stredozemného mora, kde sa miešali vplyvy kresťanstva, islamu aj judaizmu a vytvorili unikátny svet. Čerstvý pomarančový džús, skvelé tuniské datle, jedla nasiaknuté arabským orientom alebo tuniské vínko? Nájdete tu všetko a môžete si užívať tuniský oddych na najväčšom ostrove severnej Afriky. Noc na Džerbe.

5. deň:
Oddych na brehu Stredozemného mora, alebo celodenný výlet.
Fakultatívny výlet: Dnes nás čaká jeden z najzážitkovejších dní, z ostrovnej Džerby sa vypravíme na prah púšte do oblasti zvanej TATAOUINE, kde v piesku a prachu zabudnutých storočí ležia nádherné, tradičné ksary, teda opevnené miesta. Najznámejším z nich je KSAR OUED SOLTANE. Nikdy ste tu neboli, no máte pocit, že ste ho už niekde videli? Nemýlite sa! Práve tu sa totiž natáčali niektoré scény z kultového trháku Hviezdne vojny. Ak ich milujete, tento zážitok si rozhodne nenechajte ujsť. Čo je to „ghorfa“ a na čo slúžila? Dômyselné stavby Berberov. Cestou sa zastavíme aj v ksare HADADA, a MEDININE. Prejdeme sa aj skalným mestom CHENINI. Takýto príťažlivý svet ste v Tunisku nečakali! Večer ste opäť doma vo vašom rezorte, posledný drink, posledný západ slnka a zajtra sa z orientálnej rozprávky vraciame domov. 

6. deň:
Relax pri Stredozemnom mori.

7. deň:
Relax pri Stredozemnom mori.

8. deň:
Ráno presun na letisko a odlet domov. Zvítanie sa s rodinou a priateľmi a zdieľanie krásnych zážitkov. Na konci našej cesty, keď už nastupujeme do lietadla, unavení slnkom a s hlavou preplnenou letopočtami, zážitkami a dojmami sa snažíme sumarizovať, čo všetko sme vlastne videli a zažili, a s potešením zisťujeme, že sme sa zaľúbili.