POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Kanada - veľký okruh

Parlamentný vŕšok. Tu sídli kanadský parlament a na jeho zasadnutia sa môžete ísť pozrieť aj Vy Vancouver je najväčšie mesto na západe Kanady a umiestňuje sa na popredných priečkach /uploads/galleries/4992/kanada-velky-okruh.jpg Shanon Falls na pobrežnej ceste Sea to Sky Highway, pozdĺž ktorej je niekoľko zaujímavých zastávok Brandywine Falls na Sea to Sky Highway Jeleň wapiti je zviera, ktoré vídame najčastejšie. Nájdete ich aj na rušných križovatkách mestečiek Najvyššia hora kanadských Skalistých hôr Cesta popod Mt.Robson sa vinie aj popri rieke Fraser, na ktorej sa v studenej vode robí rafting Nádhera kanadskej prírody je známa po celom svete. V parkoch Jasper a Banff si užijeme tej najkrajše Spirit Island na Maligne Lake sa preslávilo vďaka fotografii na železničnej stanici v Toronte Skalisté hory sú pohorie dlhé 4800km, tiahnuce sa od severu Britskej Kolumbie po Nové Mexiko, USA Národný park Jasper je známy množstvom losov Medveď čierny - baribal, je tým medveďom, ktorého tu vídame najčastejšie. Dodržujte pokyny sprievodc Medveď hnedý - grizly je väčší a plachejší ako baribal. Sú ale miesta kde sa vidieť dajú Národný park Banff plynule prechádza do NP Jasper v okolí ľadovca Columbia Krajšiu modrú ako v jazere Peyto budete hľadať veľmi dlho Jazero láka k rôznym aktivitám. Povozíte sa po jazere na kanoe? Jazero Moraine je ukrytý šperk. Oplatí sa za ním ísť Typická krajina v okolí mestečka Drumheller Hoodoos neďaleko Drumheller Albertosaurus dostal meno podľa oblasti, kde bol objavený Múzeum je považované za jedno z najlepších svojho formátu na svete Calgary je najväčšie mesto provincie Alberta, centrom ropného priemyslu Kanady a hlavným mestom rode Poprechádzame sa po meste a uvidíte, že aj keď je uprostred prérie, má čo ponúknuť Bravčové rebierka sú národné jedlo Kanady. Nemôžete ich vynechať Prilietame na východ do štvrtého najväčšieho mesta severnej Ameriky, Toronta Vyvezieme sa na CN Tower a pozrieme sa na mesto, keď naň padá súmrak Panoráma Toronta je svojská. To isté platí aj o atmosfére. Toronto je kozmopolitné mesto, kde sa mie Niagara patrí medzi najkrajšie vodopády sveta. Presvedčte sa o tom sami Hlavné mesto Kanady vybrala kráľovná Viktória, ale ponechali domorodý názov Ottawa Z Peace Tower, veže v centrálnom bloku parlamentu, sa pozrieme do okolia. Na druhej strane rieky je Place Ville Marie je miesto, kde bol Montreal založený Katedrála Notre Dame je jedinečnou stavbou. Večer sa tu koná svetelná show Saint Joseph Oratory je basilika minor a jej dóm je tretí najväčší na svete Najfotografovanejší hotel na svete, Chateau Fronteac je ústrednou budovou v nádhernom historickom ce Mesto je jediné historické mesto na sever od Mexika, ktoré je obohnané hradbami Vodopád Montmorency je najvyšší vodopád v provincii Quebec
Destinácia: Kanada
Kód zájazdu: 1333944
Cena od: 5 950 €
Príplatky od: 574 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.09.2024 19 dní First Minute 5 950 € +574 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Divoká západná Kanada, kde dodnes vládnu hory a zvieratá, v kombinácii s východnou Kanadou, ktorej pre zmenu vládnu kanadské mestá a kultúra. Pookrejeme pri smaragdových jazerách s pohľadom na osamelé zasnežené vrcholky Skalnatých hôr, v Toronte navštívime hokejovú sieň slávy a kanadskú históriu spoznáme v Montreale a Quebecu. veľmi chutí aj kanadská gastronómia a hlavne ľadové víno a do zlatista upečené rebierka naši klienti milujú.

1. deň:
Let ponad veľkú mláku, ponad Skalnaté hory, cez niekoľko časových pásem až do cieľa, ktorým je jedno z najkrajších miest na svete. VANCOUVER: usadený na pobreží Pacifiku pod zelenými horami.

2. deň:
Zvykneme si na časový posun a začneme prehliadkou mesta. 400 hektárov Stanleyho parku, obrovské jedle, indiánske totemy a akvárium, visutý most Capillano Suspension Bridge, zavesený na lanách vo výške 70 m a dlhý 137 m. Dvadsaťminútová prechádzka po visutých mostíkoch, zavesených medzi 60 metrov vysokými jedľami bude ohromným zážitkom.

3. deň:
Z Vancouveru sa po diaľnici s názvom „Od mora k oblohe“ dostaneme do centra zimných olympijských hier, Whistlera. Po ceste sa zastavíme na Shannon falls a Brandywine falls v oblasti indiánskeho kmeňa Squamish. Olympijský WHISTLER s nádhernou horskou scenériou. Ak bude priaznivé počasie, nájdeme si čas a vyvezieme sa na horu Blackcomb a ďalej najdlhšou lanovkou – Peak to Peak - na svete, ktorá spája dva vrcholy. Do tretice si pozrieme vodopády Nairn, ktoré vznikli iným spôsobom ako predošlé dva. Pokračujeme krajinou a dostávame sa do predhorí Skalistých hôr. Oblasťou kmeňov Squamish, Salish, Shuswap a ďalších sa presunieme do mesta KAMLOOPS, kde prenocujeme.

4. deň:
Kanadská obloha je modrá, voda je modrá a aj rieka je modrá. Vyrazíme k BLUE RIVER na severnom okraji Thompsonovho údolia, ktoré je súčasťou parku WELLS GRAY PROVINCIAL PARK. Fantastická horská scenéria bude predzvesťou toho, čo nás čaká ďalej. Nedotknutá panenská príroda, to je Kanada. Zastavíme sa na krátke fotopauzy a prechádzky, aby sme si túto nádhernú krajinu užili. Pozdĺž Thompsonovej rieky cez horský prechod Yellowhead až k vyhliadke na MT. ROBSON, najvyšší vrchol Skalistých hôr. Prekročíme hranice z Britskej Kolumbie do Alberty a posunieme hodinky o hodinu dopredu. Víta nás národný park JASPER, ktorý je známy horami, jazerami a zvieratami. ROCKY MOUNTAINS: vysnívané miesta milovníkov prírody a skvelé fotografické možnosti. Pri troche šťastia možnosť vidieť medveďa či losa. Čisté rieky, smaragdové jazerá (s jedinečnou farbou), alpínske lúky, zasnežené vrcholky hôr, ľadovce, vodopády, divá zver. Budeme sa vyhýbať jeleňom wapiti a vždy zastavíme na tých najlepších výhľadoch.

5. deň:
Fakultatívny výlet k nádhernému a najväčšiemu jazeru v národnom parku Jasper - Maligne Lake (výlet nájdete v našich doplnkových službách). Plavba loďou okolo ľadovcov k najfotografovanejšiemu ostrovu v celej Kanade–Spirit Island. Po ceste sa budeme zastavovať a fotiť divú zver. Tu najčastejšie stretávame baribalov, ovce dallove a wapiti. Uvidíme aj vlka, alebo losa? Prejdeme sa k MALIGNE CANYON a pozrieme si tieto úžasné výtvory prírody tisícročiami hĺbené riečkou Maligne do skaly. Pre aktívnejších je tu možnosť 11km prechádzky v údolí Piatich jazier, alebo sa vyvezieme lanovkou na vrchol WHISTLERS (2 464 m n. m.), odkiaľ sa nám naskytne pohľad na nekonečné Rockies. Jasper je iba náš.

6. deň:
Cesta dolinami lemovanými hrebeňmi úžasných hôr vysokými vyše 3 000 metrov po Icefield Parkway. Vodopády Athabasca, najväčší ľadovec v Skalnatých horách Columbia Icefield a prechádzka na Athabasca Glacier. O Skalnatých horách sa Vám bude aj snívať. Nevyhneme sa ani perle Rockies – jazeru LAKE LOUISE, v ktorom sa odráža ľadovec Victoria. Opäť prekračujeme hranicu a vraciame sa späť do Britskej Kolumbie. Prechádzame národnými parkami Banff a Yoho, kde sa budeme snažiť zazrieť kamzíka beláka na strmých skalách pozdĺž cesty. V priesmyku Kopajúceho koňa vyskúšame šťastie, či práve pôjde vlak cez dva špirálové tunely, kde vidíte začiatok aj koniec vlaku tesne nad sebou.

7. deň:
Z Goldenu vyrazíme do národného parku Kootenay. Spolu s NP Jasper, Yoho a Banff tvorí národný park Kootenay komplex parkov pokrývajúcich najkrajšiu časť kanadských Skalnatých hôr. Pozrieme si  zaujímavé „Maľované jazierka“ Paint Pots a zastavíme sa na prechádzku kaňonom Marble Canyon. Poobede prichádzame do mestečka Banff, turistického centra národného parku Banff, kde máme možnosť vykúpať sa v horúcich prameňoch Banff Upper Hot Springs alebo ísť na jednu z mnohých prírodných prechádzok, napríklad na jednoduchý výstup na kopec Tunnel Mountain, ktorý nás odmení nádherným výhľadom.

8. deň:
Začneme lanovkou, ktorou sa vyvezieme na vrchol Sulphur Mountain a vychutnáme si panoramatický pohľad na Banff a rieku Bow. Kto sa cíti, môže absolvovať výstup na Sulphur Mountain pešo (bežný turista cca 2h). Po obede sa presunieme na vyhliadkovú cestu za Banff a prejdeme sa Johnstonovým kaňonom zaseknutým do hôr. Vodopády a nádherné scenérie sa tu neustále striedajú. Horské mestečko Banff s obchodíkmi, veľmi priateľskou atmosférou a jeho pyšný, fotogenický Mt. Rundle (2 949 m n. m.). Celý deň strávime v nádhernom prostredí.

9. deň:
Doobedie si ešte užijeme v horách, opustíme Skalnaté hory a vydávame sa do oblasti prérií, do mesta Drumheller. Cestou sa zastavíme už v druhom dejisku zimných olympijských hier, tentokrát z roku 1988. Neuveriteľné a rozsiahle roviny, kde okrem fariem neuvidíte nič. Fascinujúca scenéria, ako si ju predstavujeme z kovbojok. Zrazu sa uprostred prérie do zeme zaryje rieka Red Deer, ktorá vytvorila spolu s vetrom a dažďom úžasnú krajinu známu ako Badlands.

10. deň:
V provinčnom parku Midlands pri mestečku Drumheller sa nachádzajú tie najneuveriteľnejšie skalné útvary – hoodoos. Mimo samotnej krajiny je táto oblasť známa ako jedno z najlepších nálezísk dinosaurích kostí na svete. Royal Tyrrell museum má úžasnú zbierku a my máme čas si ju dôkladne pozrieť. Máte tu šancu si vyskúšať prácu paleontológov a svoj nález si vziať domov. Odborníci Vám povedia, čo ste našli, poprípade z akého dinosaura ten Váš kúsok pochádza. Kto nemá záujem o dinosaury, má možnosť sa poprechádzať v nádhernom prostredí, požičať si bicykel, alebo ísť na prehliadku historickej bane.

11. deň:
CALGARY, ktoré leží hneď na pomedzí týchto nekonečných rovín a Skalistých hôr. Objavenie ropy a prekvitajúce farmy zabezpečili mesto do budúcnosti a olympijské hry 1988 umiestnili Calgary na mapu sveta. Downtown s najväčšími vnútornými záhradami, Calgary Tower vysoká 191 m a Skalnaté hory hneď predo dvermi. Vysvetlíme si, čo je systém +15, pozrieme si Saddle dome, prejdeme sa po nábreží rieky Bow, ktorá sa už oproti Banffu rozšírila a oddýchneme si na Princovom ostrove s výhľadom na panorámu hlavného mesta kovbojov.

12. deň:
Rozlúčka so západom, prelet do Quebecu. V podvečerných hodinách prídeme do frankofónneho Montrealu a začne sa naše putovanie východnou Kanadou. Čo myslíte, bude iná ako západná časť?

13. deň:
Celodenný výlet do Quebecu. Ráno začneme prírodou. Prejdeme sa po visutom moste ponad najvyššie vodopády v provincii Québec, Chute Montmorency. Nie sú tak mohutné ako Niagara, ale majú svoje čaro. Od vodopádov sa presunieme do centra mesta. Prehliadku začneme v novom meste pri parlamente provincie Québec. Okolo Citadely, vojenského opevnenia z čias britskej nadvlády, sa dostaneme na promenádu v starom, hornom meste. Tu stojíme pred Château Frontenac, jedným z najfotografovanejších hotelov na svete. Pomaly sa z horného mesta prejdeme do dolného mesta, kde nás čaká Place Royale s malým kostolíkom Notre Dame des Victoires z konca 17. storočia. Na nástennej maľbe nájdeme odvolávku na Slovensko a v reštaurácii U bláznivého prasiatka si dáme geniálnu francúzsku cibuľovú polievku a tie najlepšie bravčové rebierka na svete. Rebierka sú jemne zaúdené a dopečené v javorovom sirupe, nič tradičnejšie v Kanade nenájdete. Podvečerný voľný čas je určený na nákupy a užívanie si príjemnej atmosféry tohto stredoveko pôsobiaceho mesta, ktoré má ako jediné zachovalé opevnenie severne od Mexika. Québec je mesto, ktoré bolo založené v roku 1608 a história tu na Vás skutočne dýcha.

14. deň:
Pútnické miesto pri mestečku TROIS RIVIERE. Tu, v Cap de la Madeleine, stoja dva kostoly. Starý, ktorý je výsledkom prvého zázraku (zamrznutie rieky) a miestom zázraku druhého (takzvaný zázrak otvorenia očí). Nová bazilika bola vystavaná v polovici 20. storočia, keď toto miesto začali vo veľkom navštevovať pútnici. MONTREAL. Cestou do centra Montrealu sa pozrieme zblízka na Olympijský komplex z roku 1976. Centrum mesta sa skladá z troch častí. Staré mesto, nové mesto a mesto podzemné. V starom meste sa zachovalo niekoľko pekných historických budov. Väčšina z nich sa nachádza medzi radnicou a námestím Place d`Armes. Z nábrežia prístavu, ktoré sa mení na oddychovú zónu, je pohľad na zaujímavý architektonický počin. Habitat 67 bol navrhnutý a postavený ako súčasť veľtrhu Expo 67. Nové mesto je taktiež zaujímavé z architektonického hľadiska. Snúbi sa tu staré s novým, vysoké s nízkym. Tu nájdete námestie celoročne pripravené na festivaly a koncerty, obchodnú ulicu s tovarom zo všetkých odvetví a reštaurácie a bary. Niekde medzi starým a novým mestom je Chinatown. Nové mesto nie je ale všetko, čo sa tu nachádza. Montreal je známy svojimi studenými zimami. Bežne tu teplota klesá na -35°C a vtedy nechcete chodiť po vonku. Preto je tu vybudované najrozsiahlejšie podzemné mesto na svete. Viac ako 30 km podzemného systému prepája budovy a nákupné centrá na povrchu. My sa samozrejme prejdeme aj touto časťou mesta. Deň zakončíme v jednej z vychytených reštaurácii, či už na steaku, alebo na inej dobrote.

15. deň:
Hneď po raňajkách sa vydáme na vyhliadku na mesto, na kopec, ktorý dal mestu meno. Mont Royal (Mont Real po francúzsky) je veľký park uprostred mesta a je z neho pekný pohľad na downtown a aj za hranice ostrova Montreal, ktorý sa nachádza na Rieke sv. Vavrinca. Neďaleko je Oratórium sv. Jozefa, najväčší kanadský kostol. Vo vnútri uvidíte, čo ste ešte pravdepodobne nevideli v žiadnom inom. Do OTTAWY to máme 2 hodiny jazdy. Dáme si rýchly obed a ideme si pozrieť kanadský parlament. Je voľne prístupný okrem dôležitých štátnych sviatkov a výnimočných situácií. Budova postavená v neogotickom štýle na začiatku 20. storočia má veľa zaujímavých zákutí a perlou komplexu je knižnica, ktorá ako jediná prežila požiar v roku 1916. Tu sa pozrieme na mesto z Peace Tower, dominanty hlavného bloku komplexu. Z parlamentného vŕšku sa okolo systému plavebných komôr na Rideau kanáli dostaneme k Château Laurier, národnej galérii so známou sochou Mamana, k jedinečnému drevenému kostolu Notre Dame až na Byward market, miesto pôvodného starého mesta a chudobnej štvrte starej Ottawy.

16. deň:
Dnes nás čaká najväčšie mesto Kanady a štvrté najväčšie mesto Severnej Ameriky – TORONTO. Centrum mesta pripomína malý New York. Úžasné kozmopolitné mesto, kde najrozličnejšie národnosti žijú spokojne vedľa seba. Na Yonge street, ktorá bola označovaná ako najdlhšia ulica na svete (do roku 1999 v Guinessovej knihe rekordov 1.896 km), má v skutočnosti „iba“ 56 km a je to hlavná tepna mesta. Dnes máme ale na pláne vyviezť sa na najvyššiu vežu západnej pologule. CN Tower má hornú vyhliadku vo výške 447m a momentálne je to piate najvyššie miesto, kam sa dostanete na vyhliadku. Tento rekord držala od roku 1976 do roku 2010, pokiaľ nebola otvorená Burj Khalifa v Dubaji. Ideálne je počkať si na zotmenie a pozrieť sa na mesto z tejto perspektívy aj po rozsvietení svetiel. Dáme si dobrú večeru v Distillery district, alebo v Barberian´s steak house?

17. deň:
Včera sme sa prešli po biznis štvrti mesta, pozreli sme sa na mesto z vtáčej perspektívy a dnes sa prejdeme po tej staršej časti. Pozrieme sa na budovu parlamentu provincie Ontario, povieme si niečo o meste a krajine ako takej a po University avenue sa dostaneme k najstaršiemu zachovanému domu v Toronte. Prejdeme sa záhradou bývalého súdu a ochutnáme najlepší kanadský hot-dog v Amerike pred radnicou. Kto bude mať chuť a náladu, môže sa postaviť do radu na najlepší cheescake na svete u strýčka Tetsu. Budete s tým súhlasiť? V rámci voľného doobedného programu máte možnosť navštíviť Hokejovú sieň slávy a odfotiť sa s originálom Stanleyho pohára. Už naobedovaní sadneme do áut a popri brehu Ontárijského jazera sa dostaneme k Niagarským vodopádom. Sú považované za jedny z troch najkrajších na svete. Poviete si aj Vy, že vskutku patria k Viktóriiným vodopádom a k Iguazú? Budeme tu mať čas si ich poriadne vychutnať. Plavba loďkou je najpopulárnejšia aktivita, ale sú tu aj ďalšie možnosti. Príjemné a zábavné 4D kino „Furry“, cesta tunelom poza vodopády a vyhliadková plošina priamo pod dopadajúcou vodou alebo vyhliadková veža Skylon. Vodopády sú každý večer osvetľované a je to iný pohľad na toto svetoznáme miesto.

18. deň:
Odlet domov. Až sa Vám nebude chcieť veriť, ako rýchlo Vaša cesta ubehla.

19. deň:
Prílet.