POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Victoria Falls & NP Chobe & delta Okavanga (predĺženie)

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300642
Cena od: 5 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

01.06.2024 7 dní 6 639 € +0 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 7 dní 6 759 € +0 € odlet: Praha letecká
01.11.2024 7 dní First Minute 5 299 € +0 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: KAPSKÉ MESTO – VICTORIA FALLS
Na konci zájazdu do JAR (400 alebo 405) ranný / dopoludňajší prelet do Victoria Falls (priamo alebo cez Johannesburg). Po prílete privítanie zástupcom partnerskej CK, transfer do hotela, ubytovanie, voľný program. Podvečer výpravná plavba po rieke Zambezi. V zlatej farbe zapadajúceho slnka a s drinkom niečoho tvrdšieho v ruke sa plne oddáme pozorovaniu divokej zveri. Nocľah vo Victoria Falls.

2: VIKTORIINE VODOPÁDY
Doobedie je možné spestriť absolvovaním niektorej z fakultatívnych aktivít či relaxáciou pri hotelovom bazéne. Pred obedom sa vydajte k vodopádom - z hotela pár minút lenivej chôdze. Večer odporúčame tradičnú večeru Boma s kulisou domorodých bubeníkov (fakultatívne). Nocľah vo Victoria Falls.

3: NP CHOBE
Transfer do NP Chobe v Botswane, v ktorom žije najväčšie stádo slonov v Afrike, a ktorý vyniká špičkovými podmienkami pre pozorovanie zveri na oboch brehoch rieky Chobe. Popoludní nasleduje safari v terénnom vozidle či člne. Ubytovanie v hoteli Chobe Game Lodge, ktorý sa nachádza v divočine približne 20 km východne od sútoku riek Chobe a Zambezi.

4: NP CHOBE
Pobyt v NP Chobe s ranným i popoludňajším safari. Časové úseky medzi jednotlivými safari možno spestriť pešou prechádzkou do buše s rangerom či relaxáciou pri hotelovom bazéne. Nocľah v Chobe Game Lodge.

5: DELTA OKAVANGO – MOREMI GAME RESERVE
Letecký transfer (lietadlami Cessna) do delty rieky Okavango a legendárnej rezervácie Moremi. Táto oblasť Botswany sa považuje za to najlepšie, čo čierny kontinent ponúka. 16 tisíc km2 mokradí, buše, lagún a ostrovčekov ponúka optimálne podmienky k životu stovkám vtáčích druhov, africkým predátorom či stádu byvolov a slonov. Safari v terénnych vozoch a tradičných dlabaných kanoe. Nocľah v Camp Okavango.

6: DELTA OKAVANGO
Pobyt v Delta Okavango formou All Inclusive. Pobyt možno opäť spestriť odpočinkom pri bazéne, pešou výpravou do buše s rangerom či rybolovom. Nocľah v Camp Okavango.

7: OKAVANGO – JOHANNESBURG
Letecký transfer do Kasane alebo Maun a odlet do Johannesburgu.

POZNÁMKY:

Program je možné absolvovať i samostatne, bez nutnosti pripojenia k zájazdu do JAR. Ceny na vyžiadanie v CK. Program je taktiež možné modifikovať a rozšíriť.
Očkovanie a lekár: odporúčame prevenciu proti malárii. Žiadne očkovanie nie je povinné. Žltá zimnica v Zimbabwe a Botswane nie je!
Mena a platenie: po viac ako 10 rokoch Zimbabwe zrušilo systém viacerých mien a Zimbabwský dolár RTGS sa znovu stal jedinou oficiálnou menou. V praxi to znamená: USD dolármi (iba v hotovosti) je možné hradiť množstvo aktivít a sú tiež akceptované predajcami na trhoviskách a v obchodoch so suvenírmi oficiálne obchody/markety ako Pick&Pay alebo Checkers a všetky reštaurácie akceptujú platby v hotovosti iba v RTGS, ktoré získate v banke alebo vyberiete z bankomatu úhrady platobnými kartami (VISA, Mastercard) sú v Zimbabwe akceptované (prakticky všade), sú bezproblémové a bezpečné
Bezpečnosť: navzdory komplikovanej vnútropolitickej situácii po páde diktátora Roberta Mugabeho sú Viktóriine vodopády, napokon ako celé Zimbabwe, úplne bezpečné.

FAKULTATÍVNE VÝLETY:
WALKING WITH LIONS: prechádzka s mladými levmi v doprovode rangera. Raňajky zahrnuté v cene. Začína sa okolo cca 05:30 hodiny ráno. Cena: 179,- EUR/osoba.
BOMA DINNER: tradičná večera formoui bufetu s kulisou domorodých bubeníkov (okrem nápojov). Cena: 60,- EUR/osoba.
HELICOPTER FLIGHT: prelet vo vrtuľníku nad Viktóriinými vodopádmi. Cena: 179,- EUR/osoba (12 - 13 min) alebo 259,- EUR/osoba (25 min).

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Kapské Mesto – Victoria Falls – Johannesburg
letiskové poplatky
transfery vrátane leteckých do Delty Okavanga
2 x nocľah v Ilala Lodge 4* vo Victoaria Falls s raňajkami
plavba po rieke Zambezi pri západe slnka
2 x nocľah v Chobe Game Lodge 4* (plná penzia & 2 x denné safari 4x4)
2 x nocľah v Camp Okavango 4* (plná penzia & 2 x denné safari 4x4)

Cena nezahrnuje:
vízum do Zimbabwe - 30,- USD/osoba (platí sa na mieste)
vstup do NP Victoria Falls 30,- USD/osoba
fakultatívne výlety
prepitné pre rangera na safari (10-15,- USD/osoba/deň)
služby sprievodcu CK
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »