POZOR - rušíme "kamennú" pobočku, postupne prechádzame na online predaj a predaj cez telefón - 0911/141581. Stále sme tu pre vás - Meníme spôsob - nie prístup.  

Úchvatné zimné Špicbergy a severské Tromso

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1309371
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Ocitnite sa s nami vo svete ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a vyberte sa s nami za polárny kruh na súostrovie Špicbergy /Svalbard/, ktoré leží na polceste medzi Nórskom a Severným pólom. Pri tejto unikátnej expedícii budete mať jedinečnú možnosť zavítať do najsevernejšie položených miest vo svojom cestovateľskom živote. Tú pravú severskú atmosféru dotvárajú soby a ľadové medvede, tak neváhajte a poďte s nami a užite si túto pravú zimu na snežných skútroch a psích záprahoch!

Program:
1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA
Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, okolo hlavných budov mesta ako Královský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Neskôr sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa  presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto, uvidíme ešte polárnu žiaru_? Je to veľmi pravdepdobné. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic s raňajkami a podobný.

2.deň OSLO A PRESUN NA ŠPICBERGY
Po raňajkách sa presunieme na letisko a odlietame 2000km na sever do najsevernejšej osady na svete Longyearbyenu – hlavného mesta Špicbergov/Svalbard. Po prílete si spravíme prehliadku krajiny a údolia Adventdalene. Údolia tvarovaného ľadovcami a obklopeného horami. Uvidíme sobov, polárne líšky a možno aj medvede. Začneme na úpätí hory od uhoľnej bane a pôjdeme až na vrchol hory. Odtiaľ si môžeme vychutnať úžasný výhľad na Adventdalen a Isfjorden. Po tomto nezabudnuteľnom zážitku sa vrátime do mesta na osobné voľno. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

3.deň VÝLET DO BARENTSBURGU NA SNEŽNÝCH SKÚTROCH
Vydajte sa s nami na cestu na snežnom skútri divočinou do ruskej osady Barentsburg. Naša trasa nás vedie fantastickou a rozmanitou prírodou; cez obrovské údolia, horské úbočia až po zasnežené ľadovce. Naši priateľskí a profesionálni sprievodcovia majú všetky skúsenosti a snahu urobiť z toho nezabudnuteľný zážitok a zároveň zostať v bezpečí v takom divokom a nemilosrdnom prostredí. Toto mesto má druhú najväčšiu populáciu na Svalbarde, uhoľnú banícku komunitu s približne 350 obyvateľmi. V Barentsburgu si urobíme čas na preskúmanie, uvidíte veľa zaujímavých pamiatok, ktoré treba vidieť v pivorare si dáme miestne pivko. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

4.deň PSIE ZÁPRAHY – VÝLET DO ĽADOVCOVEJ JASKYNE
Spojíme sa so psami a vezieme naše sane majestátnou a nádhernou arktickou prírodou. Naším cieľom je ľadovec. Jeden zo starých obrov, odpočívajúci medzi hučiacimi a stúpajúcimi horami. Na vrchole ľadovca zaparkujeme našich psov a pripravíme sa na dobrodružstvo do srdca ľadu. Pri prechádzke jaskynným systémom, ktorý s vášňou a vytrvalosťou vytesala topiaca sa voda v lete, objavujeme krásu a tajomstvo nášho hlavného symbolu arktickej prírody. Keď vyjdeme z jaskýň, dáme si obed a potom sa vrátime späť do mestečka. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

5.deň KRÁSY SEVERSKEJ KRAJINY – ÚDOLIE ADVENTDALENE
Osobné voľno na nákupy prípadne návštevu známeho Svalbard múzea, následne odlet do hlavného mesta polárnej žiary - univerzitného mesta Tromso. Po prílete krátka prehliadka mesta a následne sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic  s raňajkami a podobný.

6.deň ODLET DO VIEDNE
Po raňajkách presun na letisko a následne odlet do Viedne.

CENA ZAHŔŇA:
medzinárodnú letenku z Viedne do Osla, Osla do Longyerbyen, Longyearbyen do Tromso a späť do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,
5x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 4* hoteloch
slovenský sprievodca počas celého zájazdu
poistenie insolventnosti poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň 

CENA NEZAHŔŇA:
fakultatívny výlet do Barentsburgu na skútroch – od 290€/osoba
fakultatívny výlet psie záprahy – 290€/osoba
podpalubná batožina 23kg – 120€
privátny jednosmerný transfer z Bratislavy – 60eur/ostatné mestá na požiadanie


Zájazd CK realizujeje už od minimálneho počtu 4 účastníkov.

Krajiny

Zobraziť všetky »